PeutersBijeen

Voor peuters vanaf 3 jaar

OBS De Driesprong

De Spil 5

7918 AX Nieuwlande

Telefoon: (0528) 351692

E-mail:
obsdedriesprong@bijeen-hoogeveen.nl

Natasja MeijerVan braaf meisje tot judo kampioene

Natasja Meijer, 1977

Toen ik op school zat hadden we nog groepen in plaats van onder- midden- en bovenbouw. Ik zat alleen in groep 3 en met een ander meisje in groep 4 maar al die jaren heb ik met nooit meer dan met z’n drieën in de klas gezeten. Het voordeel van zo’n kleine school was dat je alle aandacht kreeg. Toch heeft dat niet voor alle vakken effect gehad. Zo vond ik vroeger aardrijkskunde niks aan. Gelukkig is er nu de TomTom anders kwam ik nergens.

Rekenen was ook niet mijn favoriet. Sommen uit het hoofd of staartdelingen maken. Nee, geef mij maar zo’n handige rekenmachine. Maar ik heb best wel veel geleerd op school hoor. Vooral om door te zetten en zelfstandig te werken. Ik heb nooit een hekel gehad aan school en had een goede band met de leerkrachten. Sommige kom ik nog wel eens tegen in Nieuwlande.

Na mijn lagere school heb ik gekozen voor een baan in de zorg. Ik ben nu al ruim 13 jaar verzorgende IG en zorg in de nachtdienst voor oudere mensen. Daarnaast ben ik de trotse moeder van twee zonen en...o ja ik doe aan judo.

Ik was 8 jaar en ben toen met een stel vriendinnen op judo gegaan. Toen een van die vriendinnen een been brak, stopten ze, maar ik ging door. Ik vond judo leuk en...

ze vertelden mij dat ik er aanleg voor had. Ik heb de afgelopen jaren vele prijzen behaald, medailles van het district Noord-Nederland en Nationaal en ik heb ook successen behaald op internationale kampioenschappen.

Als je ergens goed in bent, en je wordt gestimuleerd, dan bereik je wat. Dat is op school zo, dat deden mijn ouders voor mijn judo sport en dat stimuleer ik ook bij mijn twee zonen. Ik geef ook al weer heel wat jaartjes les in Koizumi in Nieuwlande en Dalen. Zo heb ik al heel wat Driesprong leerlingen in mijn klasje gehad. Leuk hoe dat zo kan lopen. Ik hoop dat mijn leerlingen net zo prettig terugkijken op mij, als ik op mijn oude school OBS De Driesprong.

tekeningen van De Driesprong